Slecht nieuws voor mensen die nu een huis willen huren. De huurprijzen van vrije sectorwoningen zijn namelijk weer toegenomen. De prijzen van huurhuizen in Amsterdam zijn in het derde kwartaal van dit jaar met 4,7% gestegen ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar.

Gemiddeld kost een doorsnee appartement van 55 vierkante meter in Amsterdam nu €1200 per maand. Dit komt neer op een prijs van €21,95 per vierkante meter. De top werd bereikt rond de jaarwisseling. Toen kostte een vierkante meter in Amsterdam €22,34, meldt huurwoningwebsite Parius.

Andere steden

De huurprijzen in andere grote steden stegen in vergelijking met vorig jaar ook, maar in tegenstelling tot Amsterdam dat ten opzichte van vorig kwartaal gelijk bleef, ook van kwartaal op kwartaal. In Utrecht stegen de huren met 5,1%, in Rotterdam met 9 en in Den Haag met 0,8%.

Tilburg is met een gemiddelde huurprijs van minder dan €10 per vierkante meter, de goedkoopste grote stad van Nederland. Een appartement kostte daar gemiddeld €9,85 per vierkante meter, een daling van 0,4% ten opzichte van het niveau van een jaar geleden. De goedkoopste provincie om te huren is Friesland, de duurste is Noord-Holland.

lf-2016-11-24-14-02-40

 

Advertisements